Musiikki

Musiikki on monella tapaa olennainen ja tärkeä osa arkeani, välillä on vaikea sanoa missä työ loppuu ja harrastus alkaa. Olen valmistunut musiikinohjaajaksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta 2009 ja olenkin rahoittanut elämistäni opettamalla musiikin perusteita ja kitaran soittoa oikeastaan koko aikuiselämäni.

Kitaransoitto

Ammattitutkintoni puolesta olen perehtynyt klassisen kitaran soittamiseen. Olen myös saanut jonkin verran opetusta vapaaseen säestämiseen ja toki myös opiskellut itse käytännön kautta. Oppilaita minulla on ollut 7-vuotiaista lähes 70-vuotiaisiin. Sähkökitaraa en valitettavasti opeta, sillä jonkun pitäisi ensin opettaa minua. Hyödynnän mielelläni opettamisessa myös teknologiaa, kuten mobiilisovelluksia tai nuotinkirjoitusohjelmia. Kitaratunneille voi tulla satunnaisesti, vaikka verestämään jo unohtunutta taitoa tai säännöllisemmin esim. kerran viikossa. Minulta voi myös ostaa lahjakortteja yhdelle tai useammalle kitaratunnille.

Musiikin perusteet/musiikin hahmottaminen (teoria)

Musiikin perusteet – musiikin äikkä ja matikka. Monelle on saattanut jäädä ikävä muisto lapsuuden teoriatunneilta ja vaikka musiikkiharrastus on ehkä säilynyt, teoreettinen osaaminen on jäänyt. Musiikin teoria (nykyään kutsutaan nimellä musiikin perusteet tai musiikin hahmottaminen) on kuitenkin valtavan mielenkiintoinen maailma jonka avulla voi syventää omaa musiikkisuhdettaan loputtomasti. Puhumattakaan siitä, miten paljon helpompaa uusien kappaleiden opetteleminen on jos ymmärtää nuottikuvaa. Usein vertaan musiikin perusteita peliin, jossa on sääntöjä. Ne täytyy vain opetella, jotta pelistä saa enemmän irti. Mupe (eli teoria)-tunteja annan yksityisesti tai pienryhmille, jolloin kustannukset on mahdollista jakaa.